Valley School

Seattle, WA

The Valley School engaged Workshop AD to integrate a new classroom building into their existing residentially scaled campus.   Play, imagination, and exploration are key values for the school and Workshop AD worked with the school to master-plan for the campus so that new types of outdoor exploration spaces are connected to the new classroom experience.  Modular construction will be used to complete the project within the short summer break. 

For the teachers and staff, an existing residential structure will be adapted to become a central hub for the school community. 

“The new classroom building and the other upgrades on campus have had an amazing impact on the school and we couldn’t have done it without you.  You really captured the essence of the school, as well as created functional, practical spaces in the building designs.  It’s hard to imagine that we could have a better result.”

-Karen Conover

Chair, The Valley School Building Committee

Completed 2015

Campus Master Plan
New Classroom Building    2,300 sf
Administration    1,600 sf